суботу, 29 серпня 2015 р.

В День міста Тернополя нагородили активістів волонтерської групи «Схід та Захід єдині»


В пятницю 28 серпня 2015 року в День св’ята міста Тернополя на Співочому полі в парку Національного Відродження відбулося нагородження українськими відзнаками. У списку є відомі волонтери, громадські діячі, спортсмени та лікарі.

Спочатку шану пам’яті та відзнаки вручили сім’ям та родинам бійців що полягли на бойовищах російсько-української війни на Донбасі у 2014-2015 роках.
Далі нагороджували військових, правоохоронців, волонтерів, громадських діячів, спортсменів та лікарів- міська влада відзнаками міста, а обласна військовими нагородами міністерства оборони України.

































Серед інших нагороджених і наші активісти: координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько (Відзнака Тернопільської міської ради), координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбасі і в зоні "АТО" Едуард Хатмуллін (за поданням "Спілки бійців та волонтерів АТО "Сила України" нагорода Всеукраїнського об’єднання «Країна» ), прес-секретар і координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації Ігор Крочак (за поданням "Спілки бійців та волонтерів АТО» орденом «За волонтерську діяльність «Сила України» а також відзнакою Спілки офіцерів України «Хрест за Заслуги»). Активістка волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" Ружена Волянська (за поданням «Спілки бійців та волонтерів АТО» орденом «За волонтерську діяльність «Сила України» ). Нагородження здійснювали міський голова Тернополя Сергій Надал,  виконуючий обов’язки керівника апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Шумада,  координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та голова громадської організації «Спілки бійців та волонтерів АТО «Сила України» Зеновій Гладчук.
Несподіванкою вечора нагородження для усіх присутніх на Співочому полі стало прекрасне виконання «Пісні про матір» Анною Вербою що прибула до Тернополя разом з нашим побратимом Едуардом Хатмулліним з міста Костянтинівки Донецької області. На мій погляд такому вдалому виконанню пораділи не тільки батьки, а й усі тернополяни. Моя дружина Мирослава навіть сказала мені:- Знаєш здається що навіть щиріше пісня звучала чим в Таїсії Повалій…
Розширений репортаж з  Дня міста Тернополя чекайте по закінчені св’яткування.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації (фото автора та Миколи Василечка).





P.S.  Громадська організація «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» 20 серпня 2015 року з нагоди Дня незалежності України, за вагомий вклад та розбудову держави, з повагою та вдячністю суспільства до волонтерів, благодійників та меценатів, надання безкорисної волонтерської допомоги захисникам Вітчизни, учасникам АТО, інвалідам та сім’ям загиблих, за представленням ГО «Схід та Захід єдині», нагородила активістів  нашої групи,
( виписка з наказу № 2). Тим паче що волонтери групи«Схід та Захід єдині»  не могли отримати нагороди, оскільки з 17 по 24 серпня здійснювали марші десятого рейду групи до опорних пунктів наших військ на передовій у Пісках, Опитному, «Шахті» Путилівська біля населеного пункту Бутовка, Щастя та інших. Усі розмови про загравання з владою при отриманні нагород, вважаю недоречними, де потрібно ми вказуємо чиновникам на помилки, халатність і байдужість. Те що волонтерів відмітили заслуженими нагородами (волонтери інших груп Тернопілля отримали такі самі відзнаки дещо раніше) є констатацією реального стану речей, під час російсько-украйнської війни на Донбасі 2014-2015 років.

Ігор Крочак, військовий історик.



28 серпня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар