понеділок, 1 травня 2017 р.

До Тернополя їде "Тартак"

14 травня легендарний гурт «Тартак» «заводитиме» тернополян і гостей фестивалю «Співоче поле. Тернопіль».
Лауреат першої премії фестивалю «Червона рута-97» в жанрі танцювальної музики відгукнувся на запрошення організаторів мистецького дійства і презентує тернополянам вінок музичних композицій.
Наразі невідомо, чи це будуть пісні з восьми власних альбомів різних років, а чи тільки з останнього – «Вічність», з яким у грудні минулого року «Тартак» вирушив у тур, присвячений 20-літтю колективу.
Та все ж, будемо сподіватися, що одна з перших пісень гурту «О-ля-ля» обов’язково прозвучить зі сцени Співочого поля – як щедрий подарунок шанувальникам української естради періоду нашої незалежності.

Справжня весна настає у Тернополі тоді, коли зацвітають вишиванки
Уже дев’ятий Всеукраїнський фестиваль національної вишивки і костюму «Цвіт вишиванки» пройде 13-14 травня на Співочому полі обласного центру.
Цього року однойменний благодійний фонд фестивалю підготував низку цікавих заходів, які, без сумніву, сподобаються і учасникам, і гостям цього різнобарвного дійства.
Передусім, організатори мають намір презентувати  Міжнародний вишитий рушник єднання довжиною понад 12 метрів. На один край цього полотна українські умільці нанесли візерунки народної вишивки, популярної у різних районах Тернопілля та Прикарпаття. На іншому – за сприяння Всесвітнього Конгресу Українців –  розмістилися взірці вишивки представників української діаспори з різних країн світу.
У центрі рушника майстер художньої вишивки тернополянка Світлана Лазорик вишила емблему Всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки».
     Узор з Тернопільської області вишивали майстри декоративно-ужиткового мистецтва тернополянки: Євгенія Возна, Світлана Галущак, Ірина Галущак, Тетяна Охрицька.
    Узор з Франківської області вишивала майстер народного мистецтва України – Олена Абрамович  з с. Річка Косівського району.
    Цим рушником організатори хочуть показати, якими прекрасними є узори вишивок, техніку вишивки «хрестик», яка поширена і в Україні, і завдяки нашій діаспорі – у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар