понеділок, 22 травня 2017 р.

Зіновій Гладчук на Агромайдані

Про деталі виділення землі для учасників бойових дій на вул.Львівській "Агромайдан"

1 коментар:

  1. Впродовж двох років відбувались перемовини щодо передачі земель, якими користується Тернопільський економічний університет, до власності міста Тернополя. Документи зібрали, і земля чекала на своїх нових власників - воїнів АТО. Проте, не все пішло за планом.

    Міська рада і громадські організації провели переговори з Міністерством освіти щодо припинення права користування землею і передати ділянку розміром 84 га її у власність міста.
    Після того, як усі документи зібрали, міська рада звернулась в підрозділ Держгеокадастру щодо передачі ділянки в комунальну власність для розподілу між учасниками АТО.
    Однак, підрозділ Держгеокадастру ці вимоги не погодив, питання розподілу земель стоїть на місці, а кількість бійців, які претендують на земельні ділянки в місті, невпинно збільшується.

    «До кінця грудня 2016 року все було добре. Ці 84 га землі підлягають будівництву. Коли ми звернулись в Держгеокадастр, то отримали відмову. Після цього розпочався процес роздачі ділянок всім учасникам бойових дій, в тому числі мешканцям районів незалежно, де вони проживають. Міська рада зверталась в суд, аби оскаржити відмову і станом на третє травня вводимо постанову виконавчої служби на відкриття виконавчого провадження», - розповідає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

    Після того як Львівський апеляційний суд затвердив цю постанову згідно якої головному управлінню Держгеокадастру в Тернопільській області заборонили будь-які дії стосовно цієї земельної ділянки.

    «Всупереч цьому, головне управління продовжує роздавати земельні ділянки, незважаючи, що від початку місяця відкрита ця постанова. Таким чином, через неправомірні дії посадовців, у тому числі і з обласної держадміністрації, ми ввійшли в тупикову ситуацію. З одного боку, міська рада має всі повноваження стосовно того, щоб розраховувати на землю для учасників АТО-мешканців Тернополя, а з другого боку – на тій ділянці вже оформлено 180 державних актів для учасників бойових дій з інших районів та областей України», - пояснює Леонід Бицюра.

    Списку учасників бойових дій міська рада немає. Пояснюють, що під різними приводами її відмовляються надавати.
    Усі бійці антитерористичної операції важливі, але в першу чергу, земельні наділи по 6 «сотих», мали б отримати мешканці Тернополя, переконані в міськраді. Кажуть, - немає гарантій, що люди з районів отримують землю і в своєму населеному пункті, і в обласному центрі. https://beztaby.te.ua/novini-ternopilshchini/v-ternopoli-mizh-uchasnikami-ato-ne-mozhut-podiliti-zemliu-tneu

    ВідповістиВидалити