понеділок, 22 травня 2017 р.

Чи відбудеться сесія міської ради?

На 25 травня 2017 року міський голова Сергій Надал своїм розпорядженням скликав депутатів на чергову сесію Тернопільської міської ради. В тексті розпорядження (як і в усіх попередніх) немає навіть натяку на те, що це стосується не всіх депутатів. Чому ж тоді однопартійці Сергія Надала влаштовують шоу з не допуску в раду діючих депутатів Р.Навроцького, І.Сороколіта, І.Турського – загадка без логіки №1. Нагадаємо, першого разу сесія не відбулася саме тому, що відповідальні за її проведення посадові особи органу місцевого самоврядування та правоохоронці не змогли ліквідувати порушення закону в перешкоджанні здійснення депутатської діяльності, яке вчинили привезені з різних міст свободівці, яких тернополяни через їхні своєрідні методи «впливу» охрестили «тітушками».

Чому ж сам міський голова та міські депутати-свободівці, окрім Володимира Стаюри, не беруть участь у блокуванні міської ради – загадка без логіки №2.
Потім сесія не відбулася через «мінування». Депутати пропонували провести засідання в іншому приміщенні, але зареєструвалися для того, щоб працювати, тільки троє екс-свободівців, один радикал та члени фракцій БПП, Самопомочі. Кворуму не назбиралося. Чому не реєструвалися інші депутати – загадка без логіки №3.
Чи відбудеться сесія цього разу – питання відкрите.
«Терен» прогнозує, що сесія вкотре може буде перенесена.
Причини, як мінімум, три:
1) Релігійне свято, під час якого богобоязливі свободівці мали би стояти на колінах в своїх храмах чи капищах Хмельницького, Вінниці, Києва, чи звідки їх там звозили в Тернопіль.
2) Економічний форум, який проводять саме в Тернополі і під час якого ні організаторам, ні міському голові не вигідні будь-які, тим більше з політичним присмаком, заворушення. Зрештою, при найгіршому розвитку подій, ніщо не заважатиме депутатам та їх виборцям з усіма скандальними міськими питаннями завітати на офіційну частину форуму, де точно перебуватиме вище керівництво мерії.
3) Рішення про те, як провести сесію, щоб не понести іміджевих втрат, в партії Тягнибока досі не прийняте. З одного боку депутати Навроцький, Сороколіт та Турський чітко заявили, що не мають наміру складати мандат і цепідкріплено волею їхніх виборців. А з іншого боку свободівці, не розрахувавши що «вигнанці» не злякаються силового тиску, і тому побратими не знають, як все спустити на гальмах чи по-іншому завершити акцію «зрадник депутат здай мандат», щоб зберегти політичне обличчя.
Все це може вплинути на рішення Сергія Надала перенести сесію на іншу дату.
Натомість, депутати вже виробили імунітет проти недопуску їх в приміщення мерії. Сесію вони готові проводити в будь-якому іншому приміщенні, чи навіть, на Театральному майдані, як це було під час Революції Гідності.
Джерело: http://teren.in.ua/2017/05/22/sesiya-ternopilskoyi-miskoyi-rady-znovu-mozhe-buty-perenesena/

Немає коментарів:

Дописати коментар