неділю, 7 травня 2017 р.

Бульвар Петлюри нищить Надал

Тернопільському ДемАльянсу вдалось отримати чергові документи, які підтверджують незаконність продажу земельної ділянки бульвару С. Петлюри під будівництво готельного комплексу. Нагадаємо, що ми неодноразово піднімали цю проблему в своїх статтях
https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1291742940914772
https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1318944228194643
https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/videos/1345187958903603/
На документах чітко видно, що уся надана під будівництво територія є бульваром. Надання земельної ділянки проводилось без необхідної процедури громадських слухань, як зазначено у плані зонування Тернополя, на бульварі, де будівництво таких об’єктів як готель не дозволено цією містобудівною документацією, яка саме була затверджена міською радою у січні 2014 року. Окрім того, чиновники міської ради продали і частину прибудинкової території житлового будинку №2 по вул.15 Квітня без згоди на вилучення.

Про ці порушення українських законів і будівельних норм було вказано головному архітектору міста Бесазі В.Й, проектанту і замовнику Журавлю А.Р., на архітектурно-містобудівній раді 11.12.2014 р. Радою запропоновано зняти з розгляду це питання та надати забудовнику іншу ділянку, уже без порушень українського законодавства в мікрорайоні «Північний». Також запропоновано розглянути можливість розміщення об’єкту за межами бульвару, що, як видно із представлених матеріалів, є неможливим.
Незважаючи на очевидне, міський голова Надал С.В. та його підлеглі, зокрема заступниця міського голови п. Остапчук В.О., головний архітектор Тернополя п. Бесага В.Й, начальник міського відділу держархбудконтролю Горішний М.В. не хочуть виявляти жодних порушень, і стверджують що громадських слухань не потрібно, що виходить із їх письмових відповідей.
Така впертість чиновників в даному питанні, які йдуть на порушення численних норм та законів, наштовхує нас на думку про можливий їх особистий інтерес в забудові цієї ділянки.
Отже, чи житиме Тернопіль за українськими законами, чи за інтересами Надала? Відповідь на це питання в руках Громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар